CORAL CANTICELA 

La Coral Canticela va néixer l’any 1978 a Barcelona com a resultat de la il·lusió per la música d’uns matrimonis vinculats a la Parròquia de la Sagrada Família, de Barcelona, on actualment té el seu local social. El Mestre Constantí Sotelo va guiar-ne el camí durant 11 anys, amb la col·laboració dels sots-directors Montserrat Urgell i Gabriel Miralles. Al curs 1989-90, el Mestre Gabriel Miralles se'n va fer càrrec de la coral, i va guiar-ne el seu curs durant 32 anys. El curs 2022-2023 el Mestre Francesc Poquet n'agafa la direcció fins l'actualitat

L’activitat de la Coral Canticela des de sempre ha estat força moguda. Participa en diverses activitats parroquials celebrant tradicionalment els concerts de Nadal i Fi de Curs a la Cripta de la Sagrada Família. També ha participat en diverses trobades organitzades per la Federació Catalana d’Entitats Corals i ha fet múltiples concerts arreu del territori català.

El repertori de la coral és d’una gran riquesa doncs es caracteritza per la seva diversitat d’obres i estils que van des del cant popular català (tradicionals, sardanes ...) i d’arreu, fins a les obres més clàssiques. Podem destacar entre moltres altres les aplaudides interpretacions dels Nocturns i de les Vespres de Confessor de Mozart, la Passió segons Sant Joan, de J. S. Bach, la Missa Brevis de Haydn, els Valsos Amorosos de Brahms, la Missa en ReM de Dvorák, la Missa Criolla i Navidad Nuestra d’Ariel Ramírez, nombroses peces del Cançoner d’Upsala i del de Palau, ... 

Cal tenir present la ferma intenció de fer arribar la nostra música i de compartir-la amb tothom. Així ha organitzat i participat en múltiples trobades amb corals nacionals i d’arreu del món ( del Japó, argentines -Universidad Católica de Santa Fe, Nogoyá, Pau Casals, Anselm Clavé i Coro del Sur-, ...). Esporàdicament ha realitzat activitats juntament amb la Coral d’Enginyeria La Salle.

La Coral ha estat promotora dels tallers corals amb assaig i realització de les obres Missa Criolla, d’Ariel Ramírez, i la Passió segons Sant Joan, de J. S. Bach. Ha organitzat a la seva seu el cursos de musicologia dirigits pel Dr. Joan Bofill. A més, periòdicament, organitza classes de solfeig i tècnica vocal pels seus cantaires.


FRANCESC POQUET, Director Titulat en Grau Superior de Trompeta (CSMC "Salvador Seguí) i llicenciat en Història i Ciències de la música (UAB), comença els estudis de música a l'Orfeó i a l'Agrupació Artística Musical de Dénia (Alacant) i els continua als conservatoris de Xàbia, Dénia, Alacant, Alcoi, Castelló, Madrid (Fundación Autor), i Barcelona (UAB-UPF).


Paral·lelament, manté una intensa activitat coral amb formacions diverses del País Valencià i Catalunya, i de manera especial amb la Capella de Música de Santa Maria del Pi de Barcelona, sota el mestratge i la direcció de Manel Cabero.


Cursa estudis de cant amb Patrícia Llorens, Àngels Civit i Enric Serra (Mac Estudi), contrapunt i fuga amb Manuel Oltra, anàlisi musical amb Javier Santacreu (ECCA), notació avançada amb Agustí Charles (UPF), música electroacústica amb Gabriel Brncic i Andrés Lewin (UPF), producció musical amb Alberto Mezquíriz (Cabo San Roque), instrumentació i direcció d'orquestra amb Frank du Vuyst, direcció coral amb Manuel Cabero, Pepa Álvarez, Diego R. Lluch, Pere LLuís Biosca, Xavier Sans i Jordi Lluch, i música cinematogràfica amb Eduardo Armenteros (Fundación Autor), Lluís Vergés, Arnau Bataller (ESMUC), Josep Lluís i Falcó (UB) i Josep Gustems (UB).


Com a trompetista, ha actuat a França, Àustria, Corea del Sud i a gran part de la geografia espanyola amb formacions com l'Agrupació Artística Musical de Dénia, Big Band Jam SessionOrquesta ChapóTaxman Band Orquestra, Band The Gresca o Regreso al Futurock, entre d'altres. 


Com a compositor, la seva obra ha estat interpretada pel Cor de Cambra Tyrichae, Cor de Cambra Impromptu, Coral Canta Conservatori, Cor Adinoi, Cor Cantus Firmus, Cor Magister Artis o la Capella de Música de Santa Maria del Pi, principalment. La seva obra "Quan ve Nadal" ha estat publicada per FICTA Edicions.


A escala audiovisual, ha compost música per al cineasta xilè Ignacio Aros, per a diverses productores com AV Vídeo Produccions, Blauedit Audiovisual, Delta Produccions, Mussol Produccions, Celofán Audiovisual, Free Your Mind Films, i per a Literland Web.


Actualment, és director de la Coral Canticela, trompetista de l'Orquestra Himalaya i professor de música del Col·legi Salesians Sant Joan Bosco de Barcelona.

Assajos els dimecres de 21:30h a 24h

Parròquia de la Sda. Família. C/Sardenya 450 Barcelona 

(entrada pel C/Sardenya, entrada Cripta)

email: coral@canticela.com